Germany Here We Come


Entri ini dlm BAHASA
(sessi bersama taufiqshariff.com)


Entri kali ni dlm bahasa..jangan tanya kenapa.. kenapa sebab tk sabar nk balik malaysia tanah air ku.. nk balik makannnnn..
okeh.. buat pengetahuan sekalian kami baru balik dr reutlingen germany semalam.. dtg melawat kawan saya Encik Taufiqshariff.com yg sudah 2 tahun tidak ketemu.. dan beliau juga tk lama lagi nk balik msia dh "for good" sebab dh grad..congrats untuk dia.. sepatutnya kami tinggal di reutlingen selama 3 hari 2 malam tapi mengambil keputusan hujung minit (last minute) untuk tinggal 4 hari 3 malam sebab taufiqshariff.com kata sila dtg lagi..jadi kami dtg semula 2 jam selepas naik train nk ke airport kemudian.. Makbulkan doa u..tapi rupe2 nye kami tersalah naik gerabak train..haha ini gara2 terror sangat ckp bahasa german la ni..tk sedar rupe2nye semua orang dh kosongkan train di perhentian stesen terakhir iaitu "horb"


Hari pertama kami ke "Burg Hohenzollern". Bangun lambat jadi terpaksa la kami berjalan kaki untuk ke istana atas bukit..hari sudah la panas. kedengaran taufiqshariff.com MENJERIT2 ckp menyesal kerana mengikuti kata nasihat Lan untuk berjalan kaki. Sikit punya jauh jalan siap tawaf ladang gandum rupernye2 salah jalan daa.sempat la kami bergamba.nasib baik ade pakcik german yg baik hati tunjuk jalan..jalan punya jalan dengan harapan yg menggunung ruper2nya kaki bukit pun tk sampai lagi.Hadoi..Masing2 dh nk pengsan dah ni tiba2 ade TAXIIII...ape lagi..kami tahan la kannnn... MMG jauh laaaa nk jalan naik atas..Nasib baik ade abang taxi. sampai kaki bukit kene naik shuttle bus untuk sampai ke puncak..Hari itu sungguh panas..Bayar 6 euro untuk masuk ke dlm istana..taufiq hanya mampu berjalan di bawah bayang2 pokok dan tembok2 istana kerana khuatir "chinese look" nya akan hilang dek matahari.(tolonggggg laaaa..perasan wei) Disebabkan terlalu panas 27++ degree celcius. Kami banyak menghabiskan mase dibawah bayang2 mana2 yg kami jumpa..Termasuk laa bawah pokok yg ade sejuta gamba kami tu..





Di kala saya mahu beli ais krim tetapi dihalang oleh seorang manusia bernama Lan...Katanya sabar laaaa turun bawah kt bandar nnti kita makan ais krim.. *pasrah


Owh patung pengawal ni pakai seluar ketat..Taufiq kata sama macam seluar dia dlm almari dekat umah dia..dia usha bontot pengawal tu haaa..hahaha





berakhirlah sessi part 1"blogging" jalan2 di reutlingen germany..Nantian hari ke-2 .. nk tido..esok kene bangun awal..bubyeeee

for more photos visit http://experiment.fotopages.com

29 comments:

khizan said...

great!!

ich bin niemand said...

cik pedo!
thanks for coming over here to visit me in germany. i had fun spending time with all of you!
sronok layan bengong2 dengan u. hahaha.
till we meet again bebeh!!!

yang benar,
si chinese look!

hanafedora said...

taufiq giler...ahaha

kama:
thanks :D. datang reunion tk?

Jeff Johari said...

gile best wei......terasa macam bace kisah drama la pulak..nice post and nice holiday. enjoy!!

lady-e said...

wey, jeles aku tgk ko berjalan-jalan. nak gak!!! :((.. jeles jeles jeles.. waaaaa....

khizan said...
This comment has been removed by the author.
khizan said...

rs cm nk ovrsea la plak..ahaks! hmm,sdg mngatur jadual & langkah utk g runion..keje xmenntu..weh,study rrajin k!

hanafedora said...

jeff:
mmg drama melayu ni..sikit punya penat nk PK tulis dlm BM.. :P

e-lady:
jom la join skali..jalan2 besttttt

Kama:
uih study mmg terlebih rajin..tu yg nk buat PhD tuh(sarcastic)..hahahaha..dtg la obersi..takde masalah..ade duit je jalan..

khizan said...

hai cik podo..wah, mst tgh brsggh2 studi kn..bgs2..tp ksihatan perlu djaga sokmo2..ni email kome..k_hizan@yahoo.co.uk..k,take care!!!

ich bin niemand said...

re: insyaAllah.....kalau ada rezki boleh je kite nak jumpe lagi bebehhhh.
Jadik penganggur cam i ni, banyak jee masa lapang....
U balik london semula bile ehh?
Camana nak i kontek u bile i balik msia? ym ke ape?

nanti laa i kasik u no fon rumah i, sementara nak beli simcard msia tu, u call je la rumah i nanti.



yang benar,
hero hong kong

Diloz said...

beruntung dpt photographer taufiq =)

Diloz said...

beruntung dpt photographer taufiq =)

lady-e said...

wey, jeles aku tgk ko berjalan-jalan. nak gak!!! :((.. jeles jeles jeles.. waaaaa....

hanafedora said...

taufiq giler...ahaha

kama:
thanks :D. datang reunion tk?

Diloz said...

beruntung dpt photographer taufiq =)

khizan said...

great!!

ich bin niemand said...

cik pedo!
thanks for coming over here to visit me in germany. i had fun spending time with all of you!
sronok layan bengong2 dengan u. hahaha.
till we meet again bebeh!!!

yang benar,
si chinese look!

hanafedora said...

taufiq giler...ahaha

kama:
thanks :D. datang reunion tk?

Jeff Johari said...

gile best wei......terasa macam bace kisah drama la pulak..nice post and nice holiday. enjoy!!

lady-e said...

wey, jeles aku tgk ko berjalan-jalan. nak gak!!! :((.. jeles jeles jeles.. waaaaa....

khizan said...

rs cm nk ovrsea la plak..ahaks! hmm,sdg mngatur jadual & langkah utk g runion..keje xmenntu..weh,study rrajin k!

hanafedora said...

jeff:
mmg drama melayu ni..sikit punya penat nk PK tulis dlm BM.. :P

e-lady:
jom la join skali..jalan2 besttttt

Kama:
uih study mmg terlebih rajin..tu yg nk buat PhD tuh(sarcastic)..hahahaha..dtg la obersi..takde masalah..ade duit je jalan..

khizan said...

hai cik podo..wah, mst tgh brsggh2 studi kn..bgs2..tp ksihatan perlu djaga sokmo2..ni email kome..k_hizan@yahoo.co.uk..k,take care!!!

ich bin niemand said...

re: insyaAllah.....kalau ada rezki boleh je kite nak jumpe lagi bebehhhh.
Jadik penganggur cam i ni, banyak jee masa lapang....
U balik london semula bile ehh?
Camana nak i kontek u bile i balik msia? ym ke ape?

nanti laa i kasik u no fon rumah i, sementara nak beli simcard msia tu, u call je la rumah i nanti.



yang benar,
hero hong kong

Diloz said...

beruntung dpt photographer taufiq =)

hanafedora said...

taufiq giler...ahaha

kama:
thanks :D. datang reunion tk?

lady-e said...

wey, jeles aku tgk ko berjalan-jalan. nak gak!!! :((.. jeles jeles jeles.. waaaaa....

Diloz said...

beruntung dpt photographer taufiq =)

khizan said...

hai cik podo..wah, mst tgh brsggh2 studi kn..bgs2..tp ksihatan perlu djaga sokmo2..ni email kome..k_hizan@yahoo.co.uk..k,take care!!!